De aangename manier waarop Erwin les geeft, steeds met een vleugje humor

Door mijn werk, was het even wikken en wegen vooraleer ik me inschreef voor de Health Qi Gong lessen bij itsyourmove, maar ik heb er geen spijt van. Erwin geeft les op een aangename manier. Steeds met een vleugje humor. De lessen vergen je complete concentratie en maken je hoofd leeg. Het lichaam wordt helemaal waargenomen. Na de les ben ik in een complete zen-toestand. Als het kon, zou ik meer gaan. Ik kan de lessen aan iedereen aanbevelen. Zeker aan iedereen die niet zo van fitness studio’s houdt

- Veerle Verhaert -
Erwin geeft handvaten om bewuster met stress om te gaan

Coach Erwin heeft een fijne manier van lesgeven en coachen. Ik weet graag waarom ik iets doe en Erwin weet met kennis van zaken duidelijk te maken wat het effect is van de oefeningen op lichaam en geest.

Omdat ik al een tijdje mediteer, ben ik me al goed bewust van wat stress met mijn lichaam doet, maar Erwin gaat nog een stap verder door handvaten te geven om bewuster met stress om te gaan. Sommige tips en tricks waren voor mij als hoogsensitief persoon een knaller en werkten instant!

De oefeningen en tips laten me toe om me beter te concentreren op mijn dagtaak. Ze laten me ontspannen en beter aanvaarden wat er gaande is.

Ik ga dit soort tips blijven gebruiken, want dat is zoveel milder en zoveel vruchtbaarder op alle vlakken, zowel lichamelijk, geestelijk als professioneel.

Iedereen zou baat hebben bij wat itsyourmove te bieden heeft en ik zou het iedereen ook aanbevelen.

- Karen Maenhout -
De lessen bij itsyourmove zijn dynamischer dan ik elders gewend was

Ik had eerder al Qi Gong gedaan. Het was een positieve ervaring omdat de lessen bij itsyourmove dynamischer zijn dan ik gewend was. Tegelijkertijd zijn ze rustgevend en mijn rugklachten zijn verminderd.

- Marina -
Dankzij Erwin heb ik mijn angsten overwonnen

Toen ik de flyer van itsyourmove in mijn brievenbus vond en daar mijn gezondheidsproblemen op zag staan, twijfelde ik geen moment om de stap te zetten. Ik heb er geen spijt van gehad. Erwin is altijd heel vriendelijk, heeft veel kennis, is heel begripvol. Heeft een luisterend oor, beter dan een psycholoog. Hij geeft oefeningen op maat, volgens persoonlijke problemen, achteraf altijd een mooie back up zodat je thuis de oefeningen vlot kunt doen.

Erwin geeft je heel veel vertrouwen. Dankzij hem heb ik mijn angsten overwonnen.

Ik kan de personal coaching bij Erwin aan iedereen aanbevelen die iets aan zijn gezondheid wil doen, en zeker als je leeft met stress en angsten. Na enkele sessies individuele begeleiding bij Erwin, volg ik nu de wekelijkse lessen Health Qi Gong bij itsyourmove en ga dat zeker blijven doen, een aanrader.

- Mieke -
Ik had nooit gedacht zo’n resultaat te krijgen

Ik had al 4 weken last van een rughernia. Ik nam daarvoor ontstekingsremmers - waardoor ik maagpijn kreeg - en had ook al een pijnlijke infiltratie gehad. Ik kon moeilijk bewegen en de pijn was van mijn gezicht af te lezen. Ik zocht een manier om de hernia in bedwang te houden om zo een operatie en herval te vermijden. Omdat ik graag op de kleinkinderen pas, wou ik mijn rug goed kunnen verzorgen. Een familielid drong er op aan om contact op te nemen met Erwin.

Na de 2e sessie bij itsyourmove en 2 weken aan de slag geweest te zijn met de oefeningen die ik meekreeg, voelde ik merkelijk verbetering. Ik nam geen pijnstillers meer en de uitstralingspijn was verdwenen. Van Erwin leerde ik hoe ik mijn (slaap)houding kon aanpassen, welke technieken ik best kon gebruiken om veilig te tillen in verschillende omstandigheden en hoe ik mijn kleinkinderen op een rug sparende manier in en uit autostoel en bed kon verplaatsen.

Doordat Erwin coacht op verschillende niveaus gaat het ook mentaal en energetisch weer beter en ik slaap beter dank zij de ademhalingsoefeningen. Ik had nooit gedacht zo’n resultaat te krijgen.

Erwin heeft een vriendelijke aanpak, is beschikbaar en geeft je een gepersonaliseerd traject met duidelijke uitleg over de oefeningen. De sfeer tijdens de sessies is rustig en ontspannen en als coach heeft hij een goed luisterend oor.

Zou ik itsyourmove aanbevelen? Aan iedereen die zichzelf aan het voorbijhollen is! En daardoor fysieke ongemakken ondervindt!

- Veerle -
Hoe moe ik ook ben, elke sessie geeft me weer heel wat energie

Erwin geeft blijk van veel ervaring. Dat schept vertrouwen en geeft op zich al een ontspannen gevoel. Hoewel ik me bewust ben van het feit dat bewegen mijn gedachten doet verzetten, is er onvoldoende beweging in mijn leven.

Itsyourmove motiveert me om de draad weer op te pikken om zo mijn hoofd leeg te maken. Hoe moe ik ook ben, elke sessie geeft me weer heel wat energie. Wat ik heb ervaren MOET gedeeld worden. Ik kan itsyourmove zeker aanbevelen!

- Nele Van Den Broucke -
Erwin neemt je mee in de verbeelding en heeft daar de perfecte stem voor

Via de school van mijn dochter vernam ik over de Qi Gong lessen van itsyourmove. Ik twijfelde even om me in te schrijven. Ik dacht dat het misschien eentonig en saai zou zijn/worden. Dat is zeker niet het geval. De lessen zijn een positieve ervaring, die ik iedereen zou aanbevelen. Het is een goede bezigheid om tot jezelf te komen en rust te vinden, terwijl je je lichaam toch bewust beweegt. Elke oefening wordt goed uitgelegd en het meditatieve aspect past daar heel goed bij. Een terugkeer naar jezelf wordt hierdoor bevorderd. De geleide meditaties zijn supergoed! Erwin neemt je mee in de verbeelding en heeft daar de perfecte stem, intonatie en toonhoogte voor.

Ik merk bij mezelf meer rust en ik ben meer in contact met mijn lichaam. Ik ben me meer bewust geworden van de energieën die we in ons en rondom ons bezitten.”

- Tatiana De Laet -
De les “vliegt” voorbij! Een uur lijkt een kwartier.

Ik had een flyer gezien in een winkel en was benieuwd of Qi Gong iets zou zijn voor mij?

Maar de les “vliegt” voorbij! Een uur lijkt een kwartier. En de uitleg (het waarom) er telkens bij is een verrijking. De oefeningen geven rust en leren mij ook beter “aarden”. Elke morgen bij het opstaan doe ik nu steeds enkele oefeningen waardoor de dag “anders” begint. Qi Gong heeft meer rust in mijn leven gebracht en ik ervaar ook een positieve invloed op mijn darmen. Iedereen die mij vraagt hoe mijn ervaringen zijn, zal ik deze lessen aanbevelen. Ik ken er wel enkelen die er ook deugd aan zouden beleven; misschien krijg ik ze overtuigd!

- Bieke F. uit Overbroek -
Bij itsyourmove heb ik tragere en minder intense oefeningen kunnen ervaren

De sfeer bij itsyourmove is heel relax. Ik vind het tof dat er veel variatie is in het aanbod van oefeningen: HITT, salsa, lachsessie, ademhaling, meditatie, etc. en een sessie buiten zorgt voor nog een extra dimensie en een betere slaap. Erwin heeft heel veel kennis en geeft uitleg en duidelijke instructies bij elke oefening.

Ik vind beweging heel belangrijk, zeker nu we veel meer tijd zittend doorbrengen. Bewegen maakt je mentaal sterker, verbetert je focus, slaapkwaliteit, immuniteit, energieniveau etc.

Ik voel me normaal gezien aangetrokken tot intensieve bewegingsvormen zoals bv CrossFit, maar bij itsyourmove heb ik de tragere en minder intense oefeningen (QiGong) kunnen ervaren. Ik ben fan van mindful bewegen.

Sinds mijn knieoperatie is mijn kracht niet meer hetzelfde als voordien. Ik doe niet meer de CrossFit oefeningen die ik vroeger deed omdat ik mijn knie niet wil overbelasten. Met de vloeiende bewegingen die ik van Erwin heb geleerd, heb ik geen last van mijn geopereerde knie. Uren na een sessie voel ik me goed en fit.

- Okky Claase -
Mijn spijsverteringsstelsel is veel verbeterd

Ik was al zeer lang aan het zoeken naar iets in de buurt om beweeglijk te blijven. Toen ik de flyer zag van itsyourmove voor Qi Gong lessen wilde ik het wel eens proberen. Ik had geen benul van wat Qi Gong juist was, maar de proefles beviel me. De lessen voelen steeds verlossend. Evenwichtsoefeningen blijven moeilijk, maar uitdagend. Ik probeer en doe steeds meer bewegingen thuis en ik mediteer regelmatig om tot rust te komen en te voelen. Ik heb geleerd om wanneer ik pijn voel, deze bewuster te lokaliseren en de genezing gerichter te proberen hanteren. Ik voel steeds sterker dat ik mijn lichaam meer in de hand heb. Mijn pijnen in mijn onderrug zijn gebleven, maar zeker niet erger geworden. Mijn spijsverteringsstelsel is veel verbeterd van mond tot uitlaat. “Health Qi Gong bij itsyourmove voor een beweeglijke goede oude dag, waar nog veel kan en mag.”

- Dirk Brughmans -
Na enkele lessen kon ik mijn linker arm weer helemaal omhoog krijgen

Qi Gong was onbekend voor mij, maar ondanks mijn leeftijd blijf ik graag in beweging. Ik was ook nieuwsgierig en schreef me dus in voor een lessenreeks hoewel ik niet zeker was dat ik het een uur aan een stuk zou kunnen volhouden. Ik merkte al vlug dat ik minder piekerde. Ik voelde minder stress en meer rust. Na enkele lessen kon ik mijn linker arm van bijna niet naar helemaal omhoog krijgen. Ik kon ook op eigen kracht weer uit mijn stoel. Ik heb echt genoten en zou de lessen van Erwin zeker aan iedereen aanraden.

- Maria Cuypers -
Absoluut dankbaar voor deze coaching

Ik heb met Erwin tijdens de coaching fijne gesprekken gehad en ben absoluut dankbaar voor alle hulp, tips en oefeningen die hij me gegeven heeft. Het traject heeft me meer energie en zelfvertrouwen gegeven en me geholpen mijn leven een compleet andere wending te geven.

- Kris -
Met de tools van itsyourmove beweeg ik nu ook tijdens mijn werk

Erwin geeft leuke afwisselende oefeningen. Rustige sfeer, geen stress, geen prestatiedruk en ook een buitenluchtsessie om te ontspannen is een aanrader.

Ik vind het heel goed dat Erwin uitlegt wat het doel of effect van een beweging is. Hij heeft veel kennis over het lichaam, beweging, energie en balans tussen body, mind, soul.

Vóór een sessie bij itsyourmove ben ik soms moe van het vele werken en zit ik stevig in mijn hoofd. Nadien voel ik me ontspannen, rustig, meer in mijn lijf.

Ik ben me er zeer van bewust dat beweging een belangrijk onderdeel is van gezond leven. Ik beweeg al in de ochtend en avond en neem rust wanneer ik kan. Met de tools van itsyourmove beweeg ik nu ook tijdens mijn werk en achter de computer.

Ik zou itsyourmove zeker aanbevelen aan mijn vrienden die kampen met stress, een overload aan prikkels ervaren en moeilijk kunnen ontspannen. Ook aan bedrijven trouwens, want het is een uitermate geschikte stressmanagement strategie voor hun werknemers; een ideaal reset-moment op kantoor.

- Hélène Mulder -
Ik kan veel beter slapen (na 15 jaar slaapproblemen)

Op aanraden van een buurvrouw ging ook ik Health Qi Gong volgen bij itsyourmove. De lessen zijn heel aangenaam, heel ontspannend & heilzaam en ze worden goed en duidelijk gegeven. Achteraf heb ik een heel ontspannen gevoel. Het is zalig om ook buiten in de natuur te kunnen oefenen. Ik kan veel beter slapen (na 15 jaar slaapproblemen), kan me veel beter ontspannen & dingen loslaten. Na ochtend oefeningen heb ik veel meer positieve energie. Health Qi Gong is goed voor iedereen en vooral voor mensen die moeten leren loslaten, met veel stress te maken hebben of te weinig energie hebben. Mindset is belangrijk : veel (glim)lachen tijdens de oefeningen helpt nog beter :-).

- Mady Hanzen -
Mijn dagen zijn nu ZONDER pijnstillers en dat had ik nooit verwacht

Nadat ik een tijd Tai Chi gedaan had, schreef ik me uit interesse voor Qi Gong, in voor de groepslessen bij itsyourmove.

De lessen worden op een zeer rustige, ontspannen en professionele manier gegeven. Het is tof dat het elke les iets nieuws is met ook herhalingen van vorige lessen. Je kan op elk moment instappen en zonder problemen volgen, alles wordt zeer goed uitgelegd en voorgedaan op een aangename manier.

Ik ben RA patiënt en hartpatiënt. Sinds ik Qi Gong beoefen, voel ik mij zowel op geestelijk en vooral op lichamelijk vlak veel beter, soepeler en ik heb veel minder pijn. Mijn dagen zijn nu ZONDER pijnstillers en dat had ik nooit verwacht!

Ik zou Qi Gong eigenlijk aan iedereen aanraden en zeker aan wie het niet kent. Je ontspannen op een gezonde, leuke manier. Een gratis medicijn voor alle kwalen en het stimuleert het zelfgenezend vermogen dat we vergeten zijn te gebruiken. Een aanrader ook voor mensen met reuma, fybromyalgie, burnout, depressie, …

Ik kan terug genieten van sport, wat heel moeilijk was geworden.

- Gretel Guffens -
Erwin is een coach die opmerkt en bespreekt, aanmoedigt

Toen ik bij Erwin terecht kwam, had ik een duidelijke hulpvraag. Ik vroeg hem mij te leren bewegen om mijn genezing te bekomen. Een frozen shoulder speelde me al maanden parten. Op mijn weg had ik een kinesist, het rugcentrum, een acupuncturist geconsulteerd. Ieder droeg een steentje bij aan mijn genezing. Een specialiste inzake schouderproblematiek bevestigde dat er geen infiltratie noch operatie nodig was, ik moest enkel blijven bewegen om de bevriezing van mijn schouder op te heffen. Iemand gaf me de naam van Erwin en ik dacht dat een beweegcoach/mental coach de ideale combinatie was om mijn balans terug te vinden. Er was immers meer aan de hand dan het lichamelijke ongemak dat mijn bewegingen danig hinderde. Een mentale lift was evenzeer nodig.

Erwin zag het geheel; mijn lichaam én mijn geest. Was er sprake van evenwicht, eenheid? Of voelde ik me gespannen, moe, onvoldaan?

Het werd me snel duidelijk dat Erwin me meer zou geven dan alleen oefeningen om te bewegen, dat hij me zou leren om meer ontspannen in en door het leven te staan en gaan.

De beweegsessies die ik bij Erwin volgde, gaven me enerzijds veel vertrouwen en anderzijds werd het duidelijk dat er ook andere dingen konden aangepakt worden (bv. stoppen met roken en hoe mijn talenten beter inzetten). Ik voerde de aangereikte oefeningen + relaxaties trouw uit. Na een maand was er al beterschap te merken. De consultatie bij de osteopaat kon ik achter me laten. Na elke sessie bij Erwin ging ik met nieuwe oefeningen naar huis. Na verloop van tijd voelde ik meer ruimte in mijn schouder en ook in mijn geest. Het lukte me helderder na te denken en ik leerde via relaxatie rustiger te blijven in situaties die me onrustig maakten. Erwin bleef aandacht geven aan het bereiken van een optimalere lichaam-geest. Natuurlijk was(is) het aan mij om de discipline aan te houden, om vooropgestelde doelen te bereiken. Erwin is een coach die opmerkt en bespreekt, aanmoedigt. Zonder zijn bewegingsoefeningen had ik nu niet bereikt wat ik voor mekaar heb gekregen.

- Ingrid Strobbe -
Met sommige oefeningen had ik vrijwel onmiddellijk positief effect

Mijn echtgenote volgde al even de Qi Gong lessen bij Erwin. Ze maakte zich zorgen over mijn gezondheid. Ik had enkele pittige jaren achter de rug met veel pijn, onderzoeken en stress en ze drong er al een tijdje op aan dat ik naar Erwin zou gaan. Mijn chiropractor vond dat ook een goed idee en ik besloot dan maar om een privé sessie te boeken, omdat de coach dan kon inspelen op mijn specifieke problemen.

Behalve dat ik Qi Gong oefeningen zou krijgen, had ik geen verwachtingen integendeel. Maar wie weet kon ik misschien toch wat meer beweeglijkheid krijgen en wat vermindering van de nek- en rugpijnen, die uitstraalden naar mijn benen (had de diagnose Bechterew gekregen). Ik had steeds meer moeite met wandelen. Ik wilde eigenlijk wel weer soepel kunnen bewegen zonder pijn. Dus gaf ik het een kans en ik moet zeggen dat mijn ervaringen op alle gebied zeer positief zijn. Vanaf mijn eerste sessie bij Erwin merkte ik dat hij geen gewone oefeningen geeft. Hij combineert Qi Gong bewegingen met soms subtiele oefeningen uit verschillende disciplines. Met sommige oefeningen had ik vrijwel onmiddellijk een positief effect. Zoals bijvoorbeeld in mijn nek met een erg eenvoudige oefening waarvan ik het impact onderschat had. Ook de rugproblemen verbeterden snel. En omdat ik ondertussen had laten weten dat ik graag ook weer zou gaan partnerdansen met mijn echtgenote, besteedde Erwin naast evenwicht, ook aandacht aan houding, coördinatie en energie.

Het komt niet vanzelf, ik ben echt aan de slag gegaan met wat ik aangereikt kreeg van Erwin. Maar het resultaat is dat ik me fysiek en mentaal veel beter voel. En het partnerdansen staat nu na lange tijd, ook weer wekelijks op onze agenda.

Onbekend maakt onbemind, maar twijfel niet om naar itsyourmove te gaan.

- René -
Ik voel na de lessen onmiddellijk positief effect en merk ook veranderingen

Ik leerde itsyourmove kennen via een folder en omwille van de bewoordingen “… het moeiteloze Pad …”, besloot ik me in te schrijven voor de Qi Gong lessen. De lessen vallen zeer goed mee. Ik voel na afloop steeds onmiddellijk het effect van de lessen in positieve zin. Ik merk ook een aantal veranderingen op zoals verhoogde soepelheid, betere slaap, beter gezind, goede stoelgang, helderder van geest en aandacht, verhoogd zelfbewustzijn en zo. Ik vind het leuk dat ik geen speciale kledij nodig heb om de lessen te volgen en kan de Health Qi Gong bij itsyourmove aan iedereen aanraden.

- Carl Hendrickx -
Fantastische startersles Qi Gong gehad

Fantastische startersles gehad. Ik was direct gemotiveerd om terug te beginnen aan Qi Gong

- Ingrid Vits -
De lessen zijn leuk en boeiend - ze geven me handvaten en rust

Een vriendin van de familie doet al heel lang Qi Gong, elke ochtend… en toen ik een advertentie zag van itsyourmove voor Health Qi Gong lessen, twijfelde ik niet. De lessen zijn heel leuk. Ze worden aan een rustig tempo en begrijpbaar gegeven. De uitleg die gegeven wordt van welke oefening welk orgaan stimuleert, vind ik heel boeiend. Health Qi Gong geeft me handvaten en rust. Ik zou Qi Gong bij itsyourmove aan iedereen aanbevelen, ook aan actieve midlifers en ouderen.

- Mark Morbée -
Ik krijg door de lessen terug plezier in bewegen

Ik heb het soms moeilijk met woorden als mindfulness en twijfelde daarom even om me in te schrijven voor de groepslessen Qi Gong. Ik vreesde dat het misschien te zweverig ging zijn. Maar de lessen vallen heel goed mee. Het is laag drempelig en je hoeft geen topsporter te zijn om dit te kunnen doen. Het fijne is ook dat iedere cursist voor zichzelf komt, en tijdens de groepsles ook met zichzelf bezig is.

Ik krijg door de lessen terug plezier in bewegen en zou deze aanbevelen aan iedereen die een ontspanningsmomentje nodig heeft in zijn/haar hectisch leven.

Door de ademhalingsoefeningen ben ik heel bewust met mijn gedachten in het nu. Tijdens de les staat de deur altijd open en dan hoor ik precies intenser het getsjilp van de vogels

- Vera -
Bij elke oefening leer je wat het met je lichaam doet

Ik had me heel impulsief ingeschreven voor de groepslessen Qi Gong en begon te twijfelen of ik er goed aan gedaan had, want in het verleden deed ik enkel “pittige” dingen en Qi Gong is wel iets totaal anders. Het was iets totaal nieuw voor mij en het was afwachten of het bij mij zou passen. Ondertussen ondervind ik wel dat ik er rustiger door wordt en ik ken wel enkele mensen die echt baat zouden hebben bij Qi Gong. De lessen worden op een fijne manier gegeven. Er wordt geen enkele oefening gedaan zonder dat je weet wat het met je lichaam doet. Pluim voor de lesgever!

- Lut -
Ik merk dat ik veel minder paniekaanvallen krijg

Ik was al een tijdje op zoek naar Qi Gong lessen.

De lessen bij itsyourmove zijn super, een zaligheid voor zowel je lichaam als je geest.

Ik merk dat ik in het dagelijks leven veel rustiger ben waardoor ik ook veel minder paniekaanvallen krijg. Als ik merk dat ik dit toch krijg gebruik ik de oefeningen die ik in de les heb geleerd. Voor mij hebben deze lessen een positieve invloed op mijn dagelijks leven.

Eigenlijk kan ik de lessen aan iedereen aanraden die aan zijn gezondheid (zowel geestelijk als lichamelijk) wil werken.

Ik heb een zalig ontspannen gevoel na iedere les

- Brenda Lindekens -
En de korte meditatie op het einde van de les, zalig !

Ik wou een Qi Gong les uitproberen bij itsyourmove om te kijken of er een klik was met de lesgever. Sindsdien kan ik niet wachten om naar de volgende les te gaan oefenen. Ik doe het graag en ben gemotiveerd. Ik put moed uit de lessen en krijg er voldoening van.

Met de rustige bewegingen van Qi Gong krijg ik ook rust in het hoofd. Loslaten van oude gedachten, energie opwekken enz.

Ik zou deze lessen aan iedereen aanraden die een lichte vorm van beweging wil en ook het vermogen van zijn brains wil trainen.

Ik vind het leuk dat Erwin de oefeningen en de werking ervan goed uitlegt.

En de korte meditatie op het einde van de les, zalig !

- Sandra Van de Mieroop -
Na een Qi Gong sessie voel je je vol energie voor de rest van de dag

Ik was op zoek naar bewegingsaanbod in onze gemeente. Na de lockdown startte een nieuwe cursus ‘Qi Gong’, voor mij totaal onbekend. Het was een deugddoende ontdekking.

Deze bewegingsleer geeft je meer dan het in conditie houden van je lichaam. Qi Gong brengt lichaam en geest in balans. Je leert de omgevingsstress loslaten. Het helpt je om zelfzeker in het leven te staan. Je bouwt positieve energie op en leert om negatieve invloeden te beheersen. Na een Qi Gong sessie voel je je vol energie voor de rest van de dag.

Qi Gong een aanrader voor al wie lijdt onder stress. Voor ieder die lijdt onder lichamelijke klachten ten gevolge van omgevingsfactoren. Qi Gong is laagdrempelig, is voor jong en oud, is voor getrainden en niet getrainden. Qi Gong houdt lichaam en geest lenig, houdt je jong en gezond, laadt je batterij op.

Erwin geeft de lessen met veel aandacht en geduld. Het is telkenmale een rustgevende ervaring.

- Marleen Vandenbroucke -
Veel afwisseling qua lesopbouw, duidelijke uitleg en algemene kadering

Ik beoefen al meer dan 25 jaar Qi Gong. Het heeft een positieve invloed op mijn algemeen welzijn, werking van spieren en gewrichten, heel ontspannend. Ik was al 2 jaar op zoek naar Qi Gong lessen die overdag plaatsvinden en was dus heel tevreden dat die nu door itsyourmove georganiseerd worden.

De lessen zijn voor mij een heel positieve ervaring. Er is veel afwisseling qua lesopbouw; Erwin geeft duidelijke uitleg en algemene kadering. Er heerst een heel ontspannen en gezellige sfeer. Geen druk, geen focus op prestaties. Aan te raden aan iedereen die op een rustige manier zacht lichaamswerk wil beoefenen.

Qi gong is een alternatieve bewegingsvorm die aanvullend kan zijn bij behandelingen uit de reguliere geneeskunde. Aangezien de nadruk ligt op (aan)voelen en grenzen van het eigen lichaam bewaken, is het geschikt voor iedereen die in beweging wil blijven!

- Linda Strybos -
Sinds de start van de Qi Gong lessen merk ik dat mijn lichaam soepeler is

Het was een beetje afwachten hoe ik me bij Qi Gong zou voelen, want bij het beoefenen van yoga had ik geregeld verkramping van mijn spieren. Sinds de start van de Qi Gong lessen tot nu merk ik dat mijn lichaam soepeler is. Bepaalde pijnpunten zijn ook minder intens. Ik kan beter ontspannen en voel meer contact met mijn lichaam (wat het herstel van mijn burnout alleen maar kan ondersteunen). De lessen verlopen in een heel aangename sfeer. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Je doet de oefeningen op je eigen tempo en voor zover het voor jezelf mogelijk is (zonder druk). De uitleg die bij elke oefening gegeven wordt doet me nog meer in voeling komen met mijn lichaam. Die keer dat ik eigenlijk te moe was om deel te nemen, verbaasde het me dat ik de oefeningen tijdens de sessie helemaal niet als vermoeiend ervaarde. Mijn moeheid was niet weg na de les, maar ik voelde me wel lichter … Ik kan de lessen van itsyourmove aan iedereen aanbevelen en concreet ook aan mensen die de druk en de rush van “het leven” willen afbouwen

- Hilde Sprangers -
Ik word ’s morgens vroeg niet meer wakker van steken in de rechterheup

Toen ik een flyer van itsyourmove in de brievenbus vond, was ik nieuwsgierig om te weten wat Qi Gong precies was. Ik wou al lang iets in deze trend doen, maar afstand en tijd hielden me tegen.

De lessen van itsyourmove zijn enorm ontspannend en rustgevend. Ik til ook niet meer zo zwaar aan alles. Ik word ’s morgens (rond 5 u) niet meer wakker van steken in de rechterheup. De bewegingen maken ook dat mijn arm en elleboog, waar meervoudige fracturen in waren, soepel blijven.

Tijdens de sessies is het muisstil en hoor je alleen de ademhalingen van elkaar en de instructie van de leraar. Ik zou het aan iedereen willen aanraden.”

- Claudine Boeckx -
Mijn ademhalingsritme en hartslag zijn gedaald

Ik wist niet wat Qi Gong inhield, maar toen mijn zus me een flyer toonde van itsyourmove besloten we om ons allebei in te schrijven voor de groepslessen. Die lessen vallen zeer goed mee, al is het voor mij persoonlijk soms fysiek wat zwaar, maar er is geen druk om te presteren. Er is de mogelijkheid om elke oefening te doen naar eigen kunnen. Ik heb momenteel een eenzijdige verlamming van het middenrif. De Qi Gong oefeningen hebben me geholpen met het versterken van de omliggende spieren. Mijn ademhalingsritme en mijn hartslag liggen nu lager dan bij het begin van de cursus. Ik zou deze lessen aan iedereen aanraden die rustig wil bewegen naar eigen kunnen. We hebben een gevarieerde groep, jong en oud, dus een aanrader voor alle leeftijden.

- Ilse -
Ik was niet zeker of Qi Gong iets voor mij zou zijn

Omdat ik een actief persoon ben, was ik niet zeker of Qi Gong iets voor mij zou zijn. Ondertussen heb ik enkele zomerlessen gevolgd en het is beter meegevallen dan ik verwacht had. Het buiten gebeuren zorgt voor nog meer rust en inleving en het is leuk. Na 4 lessen voel ik me soepeler in de onderrug, schouders en nek en ben ik leniger geworden. Ik kan Qi Gong bij itsyourmove nu ook aan vrienden aanbevelen.

- Fabienne Dechamps -
Het wonderlijke van "Health Qi Gong” - Ik hoop je te ontmoeten in de lessen

Ervaring en gevoel van een wekelijkse leerling: voor wie nog zou twijfelen: niet twijfelen, neem een proefles, doen! Ik ben ook begonnen met een proefles bij itsyourmove toen Erwin met zijn Health Qi Gong lessen begon. Daarvoor had ik elders Qi Gong gevolgd. Elke week kijk ik nu uit naar de les. Ik ga er lichamelijk en geestelijk geladen naartoe en kom ontladen terug. Mocht je iemand zijn met bepaalde klachten, laat je dan ook niet afschrikken. Zelf heb ik artrose en knieproblemen. Maar ik ben sportief ingesteld. Je krijgt een heerlijk gevoel bij Qi Gong van verbondenheid met je omgeving, het bewustzijn, het gevoel te groeien als een bloem naar het licht, de zon, de hemel en tegelijkertijd diepgeworteld te zijn in de grond als een boom. Een ontspannen gevoel, herwonnen ruimte in je lichaam, een natuurlijke lichtheid wat innerlijke vreugde geeft. Je voelt de energie stromen en het komt je lichamelijk en geestelijk welbevinden ten goede, zowel innerlijk als naar de buitenwereld toe. De zachte en repetitieve bewegingen van Qi Gong, de ontspannen ademhaling en de heldere aandacht die geoefend wordt, zijn een krachtige manier om ziekte, stress en vermoeidheid te voorkomen of te verminderen, te stoppen. Het geeft een verdiepend en ontspannen effect op lichaam en geest.

Zo, dit is mijn ervaring die ik wilde delen. Ik hoop je te mogen ontmoeten in de lessen.

- Ingrid Vits -
De lessen van Erwin zijn uitstekend en ik zou ze aan alleman aanraden

Ik doe al 17 jaar Tai-Chi en twijfelde niet om me in te schrijven voor de Qi Gong lessen van itsyourmove. De lessen van Erwin zijn uitstekend en ik zou ze aan alleman aanraden.

- Richard Demeyer -
Ik leer waar het in mijn lichaam vastzit en dat ik zelf iets aan kan doen

Ik heb al wat ervaring met Tai Chi en leer nu eens een andere manier om de oefeningen uit te voeren. Ik leer nu waar het in mijn lichaam allemaal vastzit en dat ik er zelf iets kan aan doen. Ik heb de diagnose van fibromyalgie en spasmolofie en probeer zo de pijn aan te pakken met Qi Gong. Vooral oefenen in de buitenlucht doet mij enorm goed en geeft een bevrijdend gevoel. Ik kan de lessen aanbevelen aan iedereen die openstaat voor Qi Gong.

- Louisette -
Ik geniet van de lessen Qi Gong bij itsyourmove

Ik geniet van de lessen Qi Gong bij itsyourmove. Ze vallen me 100 % mee. Erwin doet dat heel goed en legt ook uit waarvoor de bewegingen goed zijn. Er is geen competitie, men doet gewoon wat men kan. Ik vind het ook positief dat er ook avondlessen zijn.

- Veronica Wouters -
De lessen laten me ontspannen, de meditatie is een leuke afsluiter

Ik vond itsyourmove en de Qi Gong lessen op internet. Ik wou weten of ik het leuk vond en schreef me in. De lessen zijn aangenaam en laten me ontspannen. Ik vind het interessant dat Erwin zo veel uitleg geeft over wat we doen en waarom. Ik vind het ook positief dat hij rekening houdt met mensen die geblesseerd zijn of ergens pijn hebben. De meditatie op het einde van de lessen vind ik een leuke afsluiter.

- Elke -
Na de lessen is mijn geest leeggemaakt

Ik vernam over Qi Gong via een buurvrouw die al een tijdje lessen volgt bij itsyourmove. Ik twijfelde of ik het zou volhouden, dat het niet te zwaar zou zijn en of het effectief zou helpen. Maar de ervaring met de lessen is heel positief. Ik ben veel rustiger en kan door de oefeningen te doen, zelf de stress verminderen. Na de lessen is mijn geest leeggemaakt. Het is leuk dat Qi Gong voor alle leeftijden kan en ik zou het ook iedereen aanbevelen.

- Erna Becker -
Ik merk momenteel dat er van alles verandert – in beweging is

De Qi Gong lessen bij itsyourmove zijn voor mij een heel fijne ervaring. Er wordt uitgelegd waarom we de oefeningen doen. Oefeningen worden regelmatig herhaald en iedereen kan ze op zijn eigen niveau doen. De afsluiting met korte meditatie is de kers op de taart. Vlak na de les voel ik meer innerlijke rust & meer kracht (energie). Ik merk momenteel dat er van alles verandert – in beweging is.

Qi Gong lijkt me interessant voor iedereen (voor wie rust wil in zijn jachtige leven, voor wie zich weer fitter & soepeler wil voelen, …). Voor mij zijn de Qi Gong lessen bij itsyourmove een fijn moment van me-time. Fijn om terug weer energie te ervaren (zonder intensieve oefeningen) en zo ook weer een actiever leven te kunnen leiden. Ik schrijf me zeker opnieuw in … ik ben benieuwd naar mijn verdere evolutie …

FIJNE LESGEVER, AANGENAAM, HEEFT ERVARING

- Inge -
Ik merk dat het vooral mijn mentaal welzijn ten goede komt

Op een flyer van itsyourmove las ik dat er Qi Gong lessen gegeven werden en na telefonisch contact met Erwin had ik geen enkele twijfel om me hiervoor in te schrijven. Mijn ervaring met de lessen is zeer positief! Ze worden op een zeer aangename, ontspannen manier gebracht door Erwin. Ik voel me echt op mijn gemak in de les en ik merk dat het vooral mijn mentaal welzijn ten goede komt. Ik kan de lessen aanbevelen aan vriendinnen, aan neven en nichten, aan iedereen in mijn kennissenkring. Ik ben bijzonder verheugd dat Qi Gong zo dicht bij huis kan beleefd worden en vooral dat Erwin bijzonder onderlegd is daarin. Hij is betrouwenswaardig door zijn opleiding als licentiaat sport aan de universiteit.

- Marina Bevers -
Na de lessen voel ik meer rust en ben ik zeer ontspannen

Na de lessen voel ik meer rust en ben ik zeer ontspannen.

- Bart Vanhuffelen -
Ik ben rustiger geworden en heb minder spanning in schouders en bovenrug

Via familie hoorde ik over de Health Qi Gong van itsyourmove, maar ik twijfelde om me in te schrijven omwille van tijd en afstand. Ik heb er geen spijt van dat ik er toch tijd voor gemaakt heb. De lessen zijn super goed en niet te moeilijk. Ik ondervind dat ik rustiger ben geworden en minder spanning heb in schouders en bovenrug.

- Eva Goos -
itsyourmove legt op interessante manier uit waarvoor de oefeningen dienen

Ik leerde itsyourmove kennen via mijn dochter die er al Qi Gong lessen volgde. Ik wou het ook eens uitproberen. Ik heb een zware periode achter de rug en stelde vast dat de lessen hierop een gunstige invloed hadden. Er wordt bij itsyourmove op een interessante manier uitgelegd waarvoor de oefeningen dienen, ik voel me rustiger na een les en ik kijk telkens uit naar de volgende les. Een aanrader voor iedereen die er open voor staat.

- Mia -
De lessen zijn heel aangenaam voor lichaam en geest

Hoewel het voorlopig nog te vroeg is om echte verbetering waar te nemen, voel ik me wel goed bij de lessen. Ze zijn heel aangenaam voor lichaam en geest en je bent een uurtje in volle concentratie enkel met jezelf bezig, zonder afleiding.

De lessen worden rustig, aangenaam en goed uitgelegd. Een aanrader voor iedereen die zich bewust wil worden van ademhaling en lichaam en voor wie wil beginnen met mediteren.

- Erna -
Ik merk dat ik rustiger en soepeler ben en beter mijn balans terugvind

De flyer over Health Qi Gong die ik bij de bakker vond in Overbroek intrigeerde me, maar ik vroeg me af of ik het fysiek wel zou aankunnen. Tijdens de proefles werd ik echter gerustgesteld. Erwin benadrukt dat het de bedoeling is om te doen wat je op dat moment aankunt. De bewegingen legt hij goed uit, want het is moeilijker dan het op het eerste zicht lijkt.

Normaal ben ik heel stijf, zeker na liggen, zitten. Ik merk dat ik (na een 10-tal lessen) iets soepeler geworden ben. Ik kan beter mijn balans terugvinden. Het heeft me bewuster gemaakt van alle delen van mijn lichaam en welke impact ze op elkaar hebben. Ik word erg rustig van de lessen. Ook op momenten dat mijn lichaam niet echt meewil, slaag ik er toch in om een aantal bewegingen te doen. Wat dan weer rust geeft in mijn hoofd.

Ik vind de Health Qi Gong lessen een aanrader voor iedereen die op een zachte manier wil bewegen, bewegingen die je nog heel lang, en ook thuis kan doen.

Ook voor wie een manier zoekt om lichaam en geest meer in balans te brengen.

- Arlette -
De lessen hebben een positieve invloed op mijn algemeen welbevinden

Ik vernam over Health Qi Gong van itsyourmove via een dorpsgenoot, maar ik twijfelde of het echt voelbaar zou zijn, de weldaad zoals na een yogales. Mijn ervaring met de lessen is echter heel goed. De dag nadien heb ik meer energie en mijn slaap is nu ook goed. Na oefeningen voor hart en longen adem ik vrijer en komen slijmen los. Ik heb ook een beter evenwicht en ik ben rustiger. De lessen hebben een positieve invloed op mijn algemeen welbevinden. Ik vind het belangrijk dat de Health Qi Gong lessen op dinsdag in Overbroek blijven doorgaan en kan ze aan iedereen, vrienden en dorpsgenoten aanraden.

- Inge Smits -

itsyourmove geeft om jouw lichamelijk en mentaal welzijn.
Maak een afspraak