Wat is Qi Gong

Waar komt Qi Gong vandaan en wat betekent het?

Qi Gong, een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, wordt beschouwd als een meditatieve bewegingsvorm en de kunst van moeiteloze kracht. Qi Gong weerspiegelt bewegingen van de natuur.

Qi betekent energie, Gong vaardigheid of werk. Door Qi Gong te beoefenen activeer je de natuurlijke stroom van energie die overal aanwezig is. Denk maar aan gedachten, emoties, bewustzijn, de lucht die we inademen, het voedsel dat we eten, de kracht die planeten, sterren op elkaar uitoefenen, het groeien en bloeien van planten, het stromen van rivieren, de onzichtbare elektrische substantie die ons lichaam en geest in beweging zet, dat alles is energie.

Gezondheidsvoordelen van Qi Gong

Onderzoek toont aan dat Qi Gong een gunstig effect heeft op stress, angst, depressie en sommige chronische aandoeningen. Het verbetert je coördinatie, je evenwicht, kracht en lenigheid en is goed voor hart, nieren, bloedvaten en botten. Kortom, het is de ideale bewegingsvorm om lichaam en geest te versterken.

Wie heeft baat bij Qi Gong?

Qi Gong is geschikt voor iedereen, uit alle leeftijdscategorieën, eenvoudig te leren en niet belastend voor het lichaam.

Heb jij last van te veel stress, te weinig energie, allerlei lichamelijke ongemakken, ben je snel geïrriteerd of overstuur?
Of voel je je kiplekker en wil je gewoon je lichaam en geest in beweging zetten met vloeiende holistische oefeningen zodat je je kan blijven goed voelen?
Dan is Qi Gong echt iets voor jou...
En als je denkt “dit is niets voor mij”, dan is het zéker iets voor jou.

Je gezondheid van morgen begint vandaag!

Bekijk het aanbod voor informatie over groepslessen Qi Gong.

Qi Gong


Grijp je kans, geef kracht aan je hart,
breng licht in je geest, glans in je ogen
en laat de Qi terug in je stromen.

De flyer over Health Qi Gong die ik bij de bakker vond in Overbroek intrigeerde me, maar ik vroeg me af of ik het fysiek wel zou aankunnen. Tijdens de proefles werd ik echter gerustgesteld. Erwin benadrukt dat het de bedoeling is om te doen wat je op dat moment aankunt. De bewegingen legt hij goed uit, want het is moeilijker dan het op het eerste zicht lijkt.

Normaal ben ik heel stijf, zeker na liggen, zitten. Ik merk dat ik (na een 10-tal lessen) iets soepeler geworden ben. Ik kan beter mijn balans terugvinden. Het heeft me bewuster gemaakt van alle delen van mijn lichaam en welke impact ze op elkaar hebben. Ik word erg rustig van de lessen. Ook op momenten dat mijn lichaam niet echt meewil, slaag ik er toch in om een aantal bewegingen te doen. Wat dan weer rust geeft in mijn hoofd.

Ik vind de Health Qi Gong lessen een aanrader voor iedereen die op een zachte manier wil bewegen, bewegingen die je nog heel lang, en ook thuis kan doen.

Ook voor wie een manier zoekt om lichaam en geest meer in balans te brengen.

- Arlette -

itsyourmove geeft om jouw lichamelijk en mentaal welzijn.
Maak een afspraak