Wat is Qi Gong

Waar komt Qi Gong vandaan en wat betekent het?

Qi Gong, een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, wordt beschouwd als een meditatieve bewegingsvorm en de kunst van moeiteloze kracht. Qi Gong weerspiegelt bewegingen van de natuur.

Qi betekent energie, Gong vaardigheid of werk. Door Qi Gong te beoefenen activeer je de natuurlijke stroom van energie die overal aanwezig is. Denk maar aan gedachten, emoties, bewustzijn, de lucht die we inademen, het voedsel dat we eten, de kracht die planeten, sterren op elkaar uitoefenen, het groeien en bloeien van planten, het stromen van rivieren, de onzichtbare elektrische substantie die ons lichaam en geest in beweging zet, dat alles is energie.

Gezondheidsvoordelen van Qi Gong

Onderzoek toont aan dat Qi Gong een gunstig effect heeft op stress, angst, depressie en sommige chronische aandoeningen. Het verbetert je coördinatie, je evenwicht, kracht en lenigheid en is goed voor hart, nieren, bloedvaten en botten. Kortom, het is de ideale bewegingsvorm om lichaam en geest te versterken.

Wie heeft baat bij Qi Gong?

Qi Gong is geschikt voor iedereen, uit alle leeftijdscategorieën, eenvoudig te leren en niet belastend voor het lichaam.

Heb jij last van te veel stress, te weinig energie, allerlei lichamelijke ongemakken, ben je snel geïrriteerd of overstuur?
Of voel je je kiplekker en wil je gewoon je lichaam en geest in beweging zetten met vloeiende holistische oefeningen zodat je je kan blijven goed voelen?
Dan is Qi Gong echt iets voor jou...
En als je denkt “dit is niets voor mij”, dan is het zéker iets voor jou.

Je gezondheid van morgen begint vandaag!

Bekijk het aanbod voor informatie over groepslessen Qi Gong.

Qi Gong


Grijp je kans, geef kracht aan je hart,
breng licht in je geest, glans in je ogen
en laat de Qi terug in je stromen.

Ik had een flyer gezien in een winkel en was benieuwd of Qi Gong iets zou zijn voor mij?

Maar de les “vliegt” voorbij! Een uur lijkt een kwartier. En de uitleg (het waarom) er telkens bij is een verrijking. De oefeningen geven rust en leren mij ook beter “aarden”. Elke morgen bij het opstaan doe ik nu steeds enkele oefeningen waardoor de dag “anders” begint. Qi Gong heeft meer rust in mijn leven gebracht en ik ervaar ook een positieve invloed op mijn darmen. Iedereen die mij vraagt hoe mijn ervaringen zijn, zal ik deze lessen aanbevelen. Ik ken er wel enkelen die er ook deugd aan zouden beleven; misschien krijg ik ze overtuigd!

- Bieke F. uit Overbroek -

itsyourmove geeft om jouw lichamelijk en mentaal welzijn.
Maak een afspraak