Qi Gong, een onderdeel van de Chinese geneeskunde, wordt beschouwd als een meditatieve bewegingsvorm en de kunst van moeiteloze kracht. Qi Gong weerspiegelt bewegingen van de natuur.

Qi betekent energie, Gong vaardigheid of werk. Door Qi Gong te beoefenen activeer je de natuurlijke stroom van energie die overal aanwezig is. Denk maar aan gedachten, emoties, bewustzijn, de lucht die we inademen, het voedsel dat we eten, de kracht die planeten, sterren op elkaar uitoefenen, het groeien en bloeien van planten, het stromen van rivieren, de onzichtbare elektrische substantie die ons lichaam en geest in beweging zet, dat alles is energie.

Onderzoek toont aan dat Qi Gong een gunstig effect heeft op stress, angst, depressie en sommige chronische aandoeningen. Het verbetert je coördinatie, je evenwicht, kracht en lenigheid en is goed voor hart, nieren, bloedvaten en botten. Kortom, het is de ideale bewegingsvorm om lichaam en geest te versterken.

Bovendien is Qi Gong geschikt voor iedereen, uit alle leeftijdscategorieën, eenvoudig te leren en niet belastend voor het lichaam.

Heb jij last van te veel stress, te weinig energie, bepaalde lichamelijke ongemakken, ben je snel geïrriteerd of overstuur? Wil je zowel je lichaam als geest in beweging zetten met vloeiende holistische oefeningen? Dan is Qi Gong echt iets voor jou... En als je denkt “dit is niets voor mij”, dan is het zéker iets voor jou.

Bekijk het aanbod voor informatie over groepslessen Qi Gong.

Qi Gong


Grijp je kans, geef kracht aan je hart,
breng licht in je geest, glans in je ogen
en laat de Qi terug in je stromen.

Via familie hoorde ik over de Health Qi Gong van itsyourmove, maar ik twijfelde om me in te schrijven omwille van tijd en afstand. Ik heb er geen spijt van dat ik er toch tijd voor gemaakt heb. De lessen zijn super goed en niet te moeilijk. Ik ondervind dat ik rustiger ben geworden en minder spanning heb in schouders en bovenrug.

- Eva Goos -

itsyourmove geeft om jouw lichamelijk en mentaal welzijn.
Maak een afspraak