5 Redenen waarom een Persoonlijke Coach voordeliger is

06.01.2022 - The struggle you are in today is developing the strength you need for tomorrow. Tap into it together with your personal coach.

We weten maar al te goed hoe belangrijk beweging is voor onze fysieke en mentale gezondheid. Beweging verhoogt de veerkracht en de immuniteit en maakt ons stressbestendiger. Kortom het schenkt ons een betere levenskwaliteit. Zeker in het hedendaagse leven dat erg veel van ons vergt, behoorlijk sedentair is, en veel stress veroorzaakt, is beweging echt een noodzaak. Daar zijn we ons allemaal bewust van.

En toch lukt het velen van ons niet om daar (blijvend) iets aan te veranderen, om nieuwe gewoonten aan te nemen waardoor we zowel mentaal als fysiek sterker in het leven staan.

Wees gerust het ligt niet aan jou. Of toch niet helemaal. De echte schuldige is eigenlijk je brein. Je brein dat er steeds op gefocust is om de weg van de minste weerstand te kiezen. Zo blijven we in onze comfortzone die ons op langere termijn jammer genoeg veel discomfort oplevert.

Het goede nieuws is dat wanneer we een nieuwe gewoonte even kunnen volhouden, ons brein deze ook als comfortabel gaat beschouwen. Vanaf dan wordt het gemakkelijker en zelfs plezierig om te blijven bewegen.

5 Redenen waarom een Persoonlijke Coach voordeliger is

Professionele hulp is daarbij geen overdreven luxe en wel om de volgende redenen :

1. Motivatie

Een persoonlijke coach helpt je je wensen om te zetten in doenbare stappen en haalbare doelen. Hij toont je waartoe je in staat bent en geeft je de boost die je nodig hebt om te beginnen aan je transformationele reis en deze vol te houden.

2. Spreekwoordelijke stok achter de deur en eigenaarschap

Een professionele coach helpt je om je te houden aan de belofte die je aan jezelf gemaakt hebt. Hij ondersteunt je op momenten dat je het even niet meer ziet zitten en door frustratie of andere emoties geplaagd wordt of wanneer je je goede voornemens laat saboteren door je brein, je omgeving, … Dat wil niet zeggen dat hij je bij de hand neemt. Een goede coach laat je zelf ontdekken wat er speelt en hoe je er mee om kan gaan.

3. Begeleiding door een expert

Er is een massa aan informatie beschikbaar waardoor je geneigd bent om zelf aan de slag te gaan. Maar je leert hiermee niet hoe je een plan maakt op maat van jouw noden en doelstellingen. Je krijgt zo veel informatie binnen dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Je geraakt verlamd omdat je niet meer weet wat voor jou de juiste weg is en je bent bang dat je kostbare tijd verliest door de “verkeerde” weg in te slaan. Met een personal coach bespaar je tijd en frustratie wanneer je na enkele maanden een willekeurig trainingsplan te hebben gevolgd er achter komt dat het niet jouw specifieke doelen dient. Daarom is het een goed idee om vertrouwen te stellen in een professional die een plan kan ontwerpen met jouw unieke behoeften in gedachten zodat je efficiënter en sneller naar je doelen kan toewerken.

4. Variëteit en het juiste tempo

Een persoonlijke coach houdt je bij de les. Hij stimuleert je om een tandje bij te zetten waardoor je naar huis gaat met het blije gevoel dat je iets verwezenlijkt hebt. Maar we houden ook allemaal van variatie. Zo houden we het interessant. Om te vermijden dat de oefeningen te veel routine worden, zorgt de coach regelmatig voor afwisseling waardoor het nooit saai wordt.

5. Veilig bewegen

Onder begeleiding van een professionele coach krijg je de tools om veiliger te trainen. Hij leert je de do’s en don’ts, de juiste technieken, waarmee je mogelijke blessures kan voorkomen. Door met een personal trainer te werken, ga je je zelfverzekerder voelen bij het uitvoeren van de bewegingen. Dat vertrouwen op zich helpt ook om van je nieuwe routine een gewoonte te maken die je lang kan volhouden.

Verbeterde motivatie en verantwoordelijkheid/eigenaarschap, deskundige ondersteuning, oefeningen op jouw maat en met de nodige variatie, veilige en efficiënte technieken zijn dus allemaal voordelen waardoor een personal coach zeker de investering waard is.

Bezoek de pagina Personal Coaching.Kies nu voor verandering. It’s your move! Jij bent aan zet!


Lees ook deze blogartikels:

Waarom Beweging ook bij Stress- en angstproblemen zo belangrijk is
Waarom Beweging ook bij Stress- en angstproblemen zo belangrijk is

06.01.2022

Lichamelijke uitingen zijn dikwijls waarschuwingssignalen vanuit ons onderbewuste om ons te laten weten dat er iets moet veranderen.

itsyourmove geeft om jouw lichamelijk en mentaal welzijn.
Maak een afspraak